Iklan

Iklan

Gambar-gambar

Tuesday, 7 August 2012

BN MAKIN TERDESAK, GUNA HARI KEBANGSAAN PULIH IMEJ : PJ PAS PERAK

IPOH, sambutan hari kebangsaan memang telah selalu digunakan oleh UMNO/ BN untuk menonjolkan imej mereka, jelas Ustaz Abu Bakar Hussian Pesuruhjaya PAS Perak.

Beliau menyatakan, slogan “Janji Ditepati” digunakan untuk PRU yang semakin hampir disamping itu langkah ini adalah “simbolik untuk mendekati” tiga kaum terbesar di mana BN memerlukan undi mereka menjelang PRU yang perlu diadakan selewat-lewatnya April tahun hadapan. 

Memetik ucapan beliau,

“ Najib sudah menjelajah seluruh negara di bawah program Jelajah Janji Ditepati yang dianjurkan oleh TV3, stesen swasta utama Sistem Televisyen Malaysia Berhad (STMB) yang kini jelas dibawah penguasaan parti Umno”

“Kononnya program jelajah bertujuan untuk mengingatkan pengundi bahawa pentadbirannya telah menunaikan janji mereka semenjak mengambil alih pentadbiran Negara pada April 2009. Najib memerlukan mandatnya sendiri oleh kerana beliau menggantikan Tun Abdullah Badawi setahun selepas PRU 2008”

“ Justeru bagi saya sambutan hari kebangsaan tidak seharusnya dieksploitasikan untuk tujuan politik”

“Cara BN memanipulasi hari kemerdekaan menunjukkan bahawa parti tersebut berada dalam keadaan sangat terdesak,” katanya sambil menambah kerajaan pusat kini “menggunakan apa sahaja peluang untuk menunjukkan kebaikan BN dan untuk memenangi undi.”

Saya sangat yakin bahawa pengundi tidak mudah 'digoda dengan kempen melalui jentera kerajaan yang dibuat oleh umno ini' oleh kerana terdapat kontradiksi di antara apa yang mereka dengar dan apa yang mereka lalui dalam kehidupan sebenar, tegas beliau.

0 comments:

Post a Comment

Dewan Muslimat PAS Pusat

Dewan Ulamak PAS Pusat

Dewan Pemuda Pas Pusat

 
Ustaz Abu Bakar Hussain. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.