Iklan

Iklan

Gambar-gambar

Monday, 2 July 2012

1000 Jentera Pemuda PAS Parit Buntar Sedia Hadapi PRU 13


PARIT BUNTAR: Lebih 1000 Pemuda PAS dari seluruh Parlimen Parit Buntar berjaya dihimpunkan dalam Program Himpunan Ekspresi Hijau Anak Muda ke Putrajaya yang diadakan di dataran Purnama disini baru-baru ini.

Perkara ini menjadi petanda bahawa anak muda bersedia membuat perubahan dengan memilih Pakatan Rakyat (PR) untuk menggantikan Umno dan Barisan Nasional (BN) dalam PRU-13 akan datang.

Memetik ucapan Pesuruhjaya PAS Perak dalam program tersebut,

" Seluruh anak muda sanggup mengeluarkan wang poket sendiri untuk hadir ke program ini hanya semata-mata untuk memastikan kemenangan rakyat di Parit Buntar khususnya"

" Inilah semangat luar biasa anak-anak muda PAS, mereka ingin melakar sejarah baru politik negara yang telah dibuktikan oleh anak muda timur tengah khususnya di Mesir"

" Saya sangat yakin, dengan usaha kita yang kuat serta munajat yang berterusan kepada Allah, insyaAllah bukan sahaja Perak Pakatan Rakyat akan ambil alih bahkan kerajaan Malaysia juga akan di tadbir oleh Pakatan Rakyat selepas PRU- 13 ini"

Seluruh anak muda yang hadir terdiri dari anak-anak muda dari kawasan DUN Titi Serong dan DUN Kuala Kurau, perhimpunan dimulakan dengan lagu negaraku dan lagu PAS sebelum diteruskan dengan ucapan motivasi daripada setiap pimpinan PAS.

Upacara selingan juga diadakan dengan persembahan tae kwan do dan pencak silat yang dianggotai oleh Jabatan Amal Parit Buntar.

Bacaan ikrar taat setia pilihan raya yang menjadi penutup acara yang berakhir sekitar jam 12 tengahari.

Umno Khianati Islam Agama Rasmi, Lebih Teruk Dari Penjajah - PAS Perak


IPOH: Kerajaan Umno tidak pernah memartabat Islam sebagai agama rasmi dalam setiap tindak tanduk mereka, malah pengkhinatan parti itu selama berpuluh tahun terhadap Islam disifatkan lebih teruk dari penjajah, kata Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Misbahul Munir.

Memetik ucapan beliau,

“Namakan apa sahaja yang tidak dilakukan, dan kita tidak akan lupa. Kekangan terhadap guru-guru agama sehingga ada yang jauh dipindahkan. Masjid-masjid ‘dikurung’ sehingga ilmu agama tidak dapat diajarkan.

“Sekolah Agama Rakyat (SAR) ‘dirosakkan’. Pandangan para mufti dan ulama diperlekeh”.

“Mahkamah syariah dijadikan sebagai mahkamah kelas kedua dan banyak lagi tragedi terhadap umat Islam adalah hasil dari kepincangan dan kerja tangan pemimpin Umno itu sendiri”

Beliau menyatakan lagi,

“Dalam masa yang sama, kita tidak pernah lihat mereka berusaha untuk memperkembangkan fahaman dan syiar Islam”

“Jika ada pun, ia hanyalah bersifat kosmetik, bahkan mereka memperkudakan institusi dan agensi agama Islam semata-mata kepentingan politik mereka,”.
Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak itu menyelar Umno kerana secara tidak beretika, cuba mencetuskan pertelagahan antara kaum dan agama di negara ini.

Umno juga, sengaja memperkuda media seperti Utusan bagi membangkitkan sentimen kemarahan orang Melayu- Islam terhadap penganut agama lain.
“Dalam hal ini, jelas mereka memperalat media secara rakus. Apakah mereka tidak sedar implikasi terhadap keharmonian perhubungan kaum di negara ini”

“Tidak lain, tindakan ini adalah percubaan Umno untuk meleraikan hubungan yang terjalin antara komponen parti Pakatan Rakyat”.

“Mereka cuba membolot sokongan orang Melayu dan Islam dengan cara melempar fitnah, gara-gara keretakan dalam komponen Barisan Nasional itu sendiri”

“Apakah dengan cara begini, mereka layak untuk memimpin umat Islam? soalnya lagi.

Dewan Muslimat PAS Pusat

Dewan Ulamak PAS Pusat

Dewan Pemuda Pas Pusat

 
Ustaz Abu Bakar Hussain. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.